EmptyImg Home Page
Kontaktní formulářKontaktní formulářVytiskni stránku
“Obrázek “Obrázek “Obrázek “Obrázek “Obrázek

Zelené potraviny

Pečlivý výběr suroviny zajišťuje nadstandardní kvalitu a užitek.

„Nabízíme pouze to, co sami kupujeme“

Zelené potraviny nejsou náhradou pestré stravy. Jsou pouze jejím kvalitním doplňkem. Nejsou léky, ani je nenahrazují. Mají vlastnosti zeleniny, navíc mají pouze uživatelsky praktičtější formu použití.

Mladý ječmen

Mladý ječmenJečmen obsahuje celou škálu biologicky aktivních látek, jejich neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot. Avšak jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto se soustředíme nikoli na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“.
O hodnotě nápoje z Ječmene rozhoduje nejen složení, ale i forma zpracování. Ječmen je zpracováván maximálně šetrně, a obsahuje proto široké spektrum živých enzymů. Díky krátkému, minutovému sušení ve sprayové sušičce při teplotě max. 31 °C je Ječmen „živým“ produktem. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. u superoxiddismutázy, cytochromoxidázy a dalších. Pro zachování enzymatické aktivity udržujte balení v suchu, chladnu a temnu a při přípravě nápoje používejte vodu studenou, nebo maximálně vlažnou.
Ječmen neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý přírodní produkt. Vysušená šťáva z ječmene neobsahuje lepek (gluten), není pasterován a je maximálně vstřebatelný.

[ZOBRAZENÍ SLOŽENÍ JEČMENE]
Složení ječmen

Užitek ječmene

Ječmen je svěží, enzymatický nápoj plný biologicky aktivních látek. Představte si mladou rostlinku ječmenné trávy, jak klíčí, proráží tvrdou krustu zeminy a dynamicky roste směrem vzhůru ke slunci. Tento druh energie a vlastností nám rostlinka předává. Sklízena je v období své nejvyšší vitality, kdy přímo saje nesmírné množství živin a energie ze země, vody, vzduchu a slunce. V tichu svého rostlinného těla zpracovávají základní stavební kameny a přetvářejí je na složitější látky. Ty potom ve svém těle předávají všem nadřazeným životním formám.
Zelené potraviny – a nápoj z mladého ječmene je jedním z příkladů – můžeme vnímat jako pomyslnou potravinovou základnu. Podobně jako jsou pevné základy předpokladem úspěšné a bezpečné stavby rodinného domu, jsou zelené potraviny předpokladem pevnosti a bezpečí našich jídelníčků. Tento druh vnímání role zelených potravin je důležitější než bádání nad seznamy izolovaných účinných látek a jejich izolovaných účinků. Hans Günter Berner v knize „Hladovění nad plným hrncem“ vykresluje človíčka, který se cpe, tloustne, ale přesto umírá na nutriční podvýživu... Vyčerpaná půda živí „hladové” plodiny. Ty zase sytí nás, a proto, i přes špeky okolo vlastního pasu, umíráme hlady.

Návod k použití a doporučená denní spotřeba

Dvakrát denně čajová lžička Ječmene. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků. Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování nápojem z ječmene (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné.

Chlorella

Chlorella Green WaysChlorella obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní látky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto se soustředíme nikoli na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“.
O hodnotě Chlorelly rozhoduje nejen složení, ale i forma zpracování. Chlorella je vyráběna tak, aby byl zachován jak maximální obsah účinných látek, tak aby tyto látky byly maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá i unikátní metoda sprayového sušení Chlorelly, která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %).
Chlorella neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt!

[ZOBRAZENÍ SLOŽENÍ CHLORELLY]

Užitek Chlorelly

Chlorella – tato smaragdová „konzerva“ plná vitálních látek – byla pro svět objevena nikoli díky masivní reklamě, ale proto, že funguje. Fungování má v popisu práce... Tato jednobuněčná sladkovodní řasa totiž patří mezi nejjednodušší formy života, nanichž závisí formy vyšší, komplexnější a složitější. Je svébytná, samostatná a pro život dokonale vybavená. Podobně jako ostatní fotosyntetizující organismy je předpokladem a základem celého vyššího potravního i životního řetězce.
Zelené potraviny – a chlorella je jedním z příkladů – můžeme vnímat jako pomyslnou potravinovou základnu. A podobně jako jsou pevné základy předpokladem úspěšné a bezpečné stavby rodinného domu, jsou zelené potraviny předpokladem pevnosti a bezpečí našich jídelníčků. Toto vnímání role zelených potravin je důležitější než dlouhé seznamy izolovaných účinných látek a jejich izolovaných účinků.

Složení Chlorella